Môj prvý domáci chlebík BEZ DROŽDIA: Stačí iba jedna ingrediencia a netreba ho ani miesiť…

Rozhodla vyskúšať recept na Írsky chlieb, ktorý je známy svojou jednoduchou a rýchlou prípravou (namiesto kvásku sa používa soda bikarbona). S výsledkom som bola viac ako spokojná. Chlebík bol nadýchaný, chrumkavý a vďaka pridanému jogurtu mäkkučký aj na druhý deň.

 

Potrebujeme:

  • 450 g múky / špaldová, pohánková, kukuričná…/
  • 500 g biely jogurt
  • čl soľ
  • čl cukor
  • čl sóda bikarbóna
  • semiačka tekvicové, ľanové…

Postup:

Všetky ingrediencie spolu zmiešame v jednej nádobe, zľahka premiešame vidličkou a preložíme do zapekacej nádoby vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 190°C/ 50 min.
Chlebík je vynikajúci, nikdy by ma nenapadlo, že sa dá upiecť takýto dobrý aj bez kvásku. Nám chutí na raňajky natretý maslom a s pomarančovým džemom.
Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like