Mňam! Takto sa robia pravé talianské cestoviny. Už nikdy ich nebudete robiť klasickým spôsobom!

S Talianskom sa nám spája mnoho prívlastkov, no pre milovníkov jedál je to najmä krajina vína, pizze a cestovín. Práve tie je možné pripraviť za každých okolností a vo všetkých domácnostiach. Dnešní recept vás presvedčí o tom, že stačí pár ingrediencii a kúsok Talianska si za pár minút dokážete vykúzliť aj vo vašej pravej slovenskej kuchyni.

Na prípravu budeme potrebovať:


– 15 ks cherry paradajok
– chilli papričky
– 300 g špagiet
– 4 pl olivového oleja
– 30 g tvrdého syra
– čierne mleté korenie
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– bazalka
– 400 ml vody
– soľ

Postup:


1. Do  hrnca so širokým dnom dáme potrebné množstvo cestovín.

2. K cestovinám pridáme nadrobno posekaný cesnak, cibuľu pokrájanú na polkruhy a na polovicu rozdelené cherry paradajky. Základom je všetko nakrájať na tenké plátky. Vďaka tomu sa chute rýchlejšie uvaria a chute spoja.

3. K ingredienciám pridáme celé umyté listy bazalky.

4. Všetko pokvapkáme olejom, pridáme soľ, korenie a zalejeme dostatočným množstvom vody.

5. Po zovretí a uvarení špagety posypeme nastrúhaným syrom a niekoľkými lístkami bazalky.

6. Niekoľko minút necháme variť a po nabratí na tanier si okrem príjemnej vône budete môcť vychutnávať chuť pravých talianskych cestovín.

prajeme vám dobrú chuť 🙂 Bon appetit

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like