Mliečna ryža. Veľmi chutná krémová sladkosť, ktorú si iste pamätá každý z detstva.

Budeme potrebovať:

250 g – ryža
300 ml – voda
50 g – maslo
1/2 lyžička – soľ
800 ml – mlieko
2 ks – vajíčka
4 lyžice – kr. cukor
1 bal. – vanilkový cukor
kakao, škorica, granko alebo strúhaná čokoláda na ozdobu

Postup

1.

Ryžu si premyjeme a dáme ju variť vo vode, ktorú sme si osolili a pridali do nej maslo.

2.

Keď sa voda vyparí, pridáme mlieko a pomaly varíme.

3.

Medzitým si dôkladne vymiešame žĺtka s cukrom a v druhej miske bielka s vanilkovým cukrom na tuhú penu.

4.

Keď máme uvarenú ryžu mäkkú, pridáme žĺtka a premiešame. Odstránime z ohňa a ešte za horúca pridáme vyšľahané bielka. Spojíme a podávame posypané strúhanou čokoládou, grankom, kakaom alebo škoricou.

Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Nosalty

You Might Also Like