Mini orechové rožteky bez vajec: Smotanové cesto len z 3 prísad!

Skvelý a hlavne chutný recept na orechové rožteky. Ideálne sú len tak ku kávičke, alebo pre deti miesto nezdravých sladkostí z obchodu.

Tieto rohlíčky nemajú chybu, sú skvelé aj ako sladké jednohubky.

 

Čo budeme potrebovať:

200 g masla

200 g smotanového syra (Mascarpone alebo aj nátierkové maslo)

300 g hladkej múky

100 g kryštálového cukru

100 g trstinového cukru

100 g najemno nasekaných orechov

 

Postup:

Maslo, smotanový syr a múku spracujeme do jednotnej hmoty – cesta, ktoré zabalíme do fólie a necháme odpočívať na chladnom mieste asi 2 hodiny.

Cesto potom rozdelíme na 4 časti.

Orechy zmiešame s cukrom a tiež rozdelíme na 4 časti.

Na pracovnú dosku nasypeme ¼ orechové zmesi a rozvaľkáme na nej cesto do tvaru kruhu (priemer asi 26 cm). Kruh rozdelíme na 16 trojuholníkov a každý stočíme do tvaru rohlíčka.

Rožteky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 12-16 minút, alebo kým rožteky nie sú na povrchu zlatisté!

 

Máme hotovo a môžeme servírovať 🙂 Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like