Milujete poriadny kus mäsa? Potom vyskúšajte tieto úžasné marinované rebrá! Verte, že sa budete oblizovať až za ušami!

Bravčové rebierka sú úplne dokonalým pokrmom, ale len málo z nás ich dokáže pripraviť tak, že mäsko odpadáva samo od kosti.

Rebrá podľa nášho receptu však pripravíte veľmi jednoducho! Postačia Vám na to len správne zvolené korenia. Chuť potom bude priamo fantastická!

Čo budete potrebovať?

  • 500 g bravčových rebier
  • soľ a korenie podľa chuti
  • cesnak
  • sladkú papriku

Ako na to?

  1. Najprv si opláchnite rebrá, osušte ich, odstráňte film a nežiaduce tuky.
  2. Vami zvolené korenia si zmiešajte vo vedľajšej miske, v ktorej rebrá potom dostatočne zo všetkých strán obaľte. Rebrá by mala byť úplne pokryté korením.
  3. Nezabudnite potom rebrá zabaliť do alobalu, čím udržíte ich šťavnatosť.
  4. Pečte v rúre na 180 stupňov po dobu 2 hodín.
  5. Teraz prichádza na rad príprava barbecue omáčky, ktorú vyrobíte zmiešaním kečupu, octu a cukru. V tejto omáčke po 2 hodinách pečenia rebrá dôkladne vypláchajte a odložte do alobalu.
  6. Rebrá by ste takto zabelené mali ešte nechať cca 10 minút dopiecť v rúre, na režim grilovania.

Dobrú chuť prajeme!

You Might Also Like