Milujete nutelu? Tak tento recept je presne pre Vás. Vyrobte si doma svoju vlastnú domácu, ktorá je zdravšia a chutí lepšie než originál.

Chocolate spread in spoon. A jar of hazelnut chocolate spread.

„Nutella“ je svetovo preslávený produkt talianskej značky „Ferrero“, ktorá vyrába čokoládový krém v rôznych krajinách už 50 rokov.

V máji 2016 Európska agentúra pre bezpečnosť potravín (EFSA) oznámila, že v nej objavili glycidol, ktorý by mohol spôsobiť rakovinu. Odborníci EFSA varujú, že aj mierna konzumácia tejto látky môže škodiť nášmu zdraviu. Nutellu si môžete ľahko vyrobiť doma, bude chutnejšia, zdravšia a aj jej výroba bude lacnejšia. Všetky produkty nájdete doma.

Výroba domácej Nutelly, čo všetko nato budeme potrebovať: 

Ingrediencie:


1 polievková lyžica mlieka
1,5 polievkovej lyžice múky
1 polievková lyžica cukru
2 polievkové lyžice kakaa
1 polievková lyžica masla
3 polievkové lyžice orechov

Príprava:


1. Zmiešajte v miske cukor, kakao a múku.
2. Pomaly do misky pridávajte mlieko. Nepretržite premiešajte, aby nevznikli žiadne hrudky.
3. Dajte zmes variť na slabom ohni a neustále ju miešajte.
4. Oddeľte orechy od škrupiny a opražte ich. Na ich rozomletie môžete použiť mlynček na kávu alebo malý mixér.

5. Do krému pridajte maslo a rozdrvené orechy.
6. Krém stále miešajte na slabom ohni, až kým nedostane konzistenciu kyslej smotany.
7. Skontrolujte krém, prelejte ho do nádoby s vekom a dajte ho do chladničky.

Takýto pripravený domáci čokoládový krém neobsahuje žiadne škodlivé látky, takže ho kľudne môžete podať aj deťom bez toho, aby ste sa báli o ich zdravie.

Prajeme dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like