Milujete Nivu? Potom vyskúšajte tento recept na pečivo z Nivy! Učaruje Vám pri prvom ochutnaní!

Milujete domáce pečivo? Potom si vyskúšajte pripraviť toto lahodné a chrumkavé pečivo z Nivy. Niva pečivu dodá špeciálnu výraznú chuť, vďaka ktorej Vám žemličky učarujú už pri prvom ochutnaní.

 

Toto pečiva potom skvele poslúži, ako k pohostenie návštevy, tak ako ideálny pečivo k večerným dobrůtkám a vínu.

Čo budete potrebovať?

  • 110 g syra niva – nastrúhaného najemno
  • 200 g hladkej múky
  • 0,5 ČL prášku do pečiva
  • 100 g zmäknutého masla
  • 1 vajce (bielok na potretie)
  • 3 PL smotany na šľahanie

Ako na to?

  1. Pripravte si väčšiu misu do ktorej zmiešajte múku, prášok do pečiva, maslo a nastrúhanú Nivu.
  2. Do drobivej zmesi následne pridajte žĺtok a smotanu.
  3. Z pripravenej zmesi vypracujte hladké cesto.
  4. Cesto následne nechajte odpočinúť cca 1 hodinu.
  5. Potom cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na tenší plát, zhruba s výškou 3 mm.
  6. Pomocou hrnčeka následne vykrájajte kolieska, ktoré preložte na plech vystlané papierom na pečenie.
  7. Jednotlivé kolieska potrite bielkom a podľa chuti posypte syrom, orechy, semienkami, či ďalšími surovinami, ktoré Vás napadnú.
  8. Predhrejte si rúru na 170 stupňov a pečte cesto dozlatista.
  9. Po vychladnutí môžete podávať.

Páčil sa Vám dnešný recept? Ak áno, nezabudnite ho zdieľať so svojimi priateľmi a rodinou, nech si môžu tiež poriadne pochutnať.

Dobrú chuť prajeme!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like