Milujete cuketu? Tak vyskúšajte tento nový recept na cuketu s cesnakom a orechami!

Cuketa je úžasná zelenina, ktorú nielenže teraz kúpite úplne všade, ale navyše je aj vynikajúca a ľahká na prípravu. Ak hľadáte nejaký nový recept, jeden tu pre vás máme.

Cuketa spestrí váš jedálniček, môžete ju použiť ako prílohu k mäsám, pripraviť ako jednohubky a s bylinkami chutí úplne najlepšie. Poďme ale späť k nášmu receptu. Vyprážané cuketa s cesnakom a orechmi bude teraz konkurovať aj vašim najlepším mäsovým receptom. Tento recept môžete pripraviť buď ako predjedlo, alebo ako prílohu.

Budete potrebovať:


1 cuketu
3 strúčiky cesnaku
čerstvú petržlenovú vňať
hrsť vlašských orechov
olej
soľ a korenie podľa chuti

Postup:


1) Cuketu umyjeme a olúpeme. V prípade, že má nejaká jadierka, pokojne ich vykrojte. Ak však máte mladú cuketu, pokojne nechajte aj šupku, i semienka. Cuketu nakrájajte na drobné kolieska, podobne ako krájate zemiaky.

2) Do panvice si nalejte olej a položte ju na mierny plameň. Do rozohriateho oleja postupne vložte cuketu a opečte ju tak, aby bola zlatistej farby. Na panvici ju však neopekajte príliš dlho, pretože sa môže stať, že vnútro bude kašovitý.

3) Petržlenovú vňať umyte a nasekajte nadrobno. Cesnak pretlačte a vlašské orechy rozmixujte alebo posekajte nadrobno nožom. V miske nakoniec zmiešajte vňať, cesnak, orechy, soľ, korenie a trochu olivového oleja. Zmes pridajte k cuketě a všetko spolu dobre premiešajte.

4) Vyprážaná cuketa nebola nikdy chutnejšia. Vďaka orechom získa neobvyklú chuť a vaša kuchyňa bude voňať nádhernou vôňou. Toto jedlo bude chutiť aj tým, ktorí nemajú moc v obľube zeleninu. Dobrú chuť.

You Might Also Like