Medový múčnik plnený jemným karamelovým krémom – pripravená za 20 minút!

Ak ste milovníci karamelu, musíte vyskúšať tento múčnik, ktorý pripomína medovník. Jeho príprava je ale podstatne jednoduchšia. Pochutnáte si však rovnako. Poteší Vás tak určite to, že s múčnikom nie je žiadna extra práca. Vaša rodina bude prekvapená tým, čo ste jej pripravili.

Na tomto lahodnom dezerte si iste musí pochutnať úplne každý! Chutí vážne dokonale – zamiluje si ho ihneď po prvom ochutnaní!

CESTO

  • 3 vajcia
  • 10 Iyžíc medu
  • 1 šálka mletých orechov
  • 200 g masla
  • 1/2 šálky cukru
  • 1 prášok do pečiva, alebo 1 polievkovú lyžicu sódy bikarbóny
  • 3 šálky múky
  • 2 lyžice karamelového pudingu

KRÉM

  • 1 hrnček práškového cukru
  • Lyžice cukru kryštál
  • Pol litra mlieka
  • kocka masla
  • Balíček karamelového pudingu
  • vanilkový cukor
  • marmeláda

POSTUP

  1. Všetky suroviny na cesto, okrem masla si dáme do misy. Maslo rozpustíme a pridáme. Mixérom poriadne vyšľaháme. Cesto si rozdeľte na štyri diely. Upečieme si jednotlivé pláty. Každý plát rozotrite stierkou na čistý papier na pečenie o veľkosti plechu. Mali by ste mať zakaždým 3-4 mm vrstvu. Pečieme jednotlivé pláty zhruba 8-6 minút na 180 stupňov, alebo podľa skúseností s rúrou. Nechajte vychladnúť.
  2. Teraz si pripravte krém. Maslo si vymiešame s cukrom. Uvaríme si puding. Čiže tretinu mlieka s cukrom kryštál a vanilkovým cukrom zahrievame na miernom plameni. Až začne variť, pridáme zvyšok mlieka, v ktorom sme si rozmiešali pudingový prášok. Do ešte teplého, hotového pudingu, pridáme pripravené maslo a vymiešame hladký krém. Necháme vychladiť.
  3. Ste vo finále. Teraz stačí na plát rozotrieť vrstvu krému, preložiť ďalším plátom, ten potrite bohatou vrstvou marmelády, položte ďalší plát, zasa krém a posledný plát, naň zvyšok krému. Môžete na ozdobu zasypať karamelovými lupienkami.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:  kfetele.ro

You Might Also Like