Medový krémeš robíme raz do týždňa. Pripravte ho ale z väčšej dávky, lebo je tak dobrý

Naša rodina ich má veľmi rada, jednoducho sa nevie dojesť keď ich urobím.

Medové cesto:

  • 60 dkg hladkej múky
  • 15 dkg práškového cukru
  • 9 dkg masti
  • 2 vajíčka
  • 4 pl medu
  • 6 pl mlieka
  • 1 čl sódy bikarbóny
  • marhuľový lekvár na potretie stredného plátu

Krém:

  • 6 dl mlieka
  • 3 žĺtka
  • 4 pl hl. múky
  • 10 dkg práškového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 25 dkg masla
  • 3 bielka

Poleva:

  • čokoláda na varenie

Príprava:

Med zohrejeme a necháme vychladnúť. Múku zmiešame s práškovým cukrom, sódou bikarbónou a s masťou. V strede urobíme priehlbinku kde nalejeme med a vajíčko a vymiesime cesto.

Upečieme 4 pláty na 190°C asi za 8-10 minút.

Krém: V mlieku rozmiešame cukor, žĺtka a múku. Uvaríme hustý krém. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme k vychladnutému krému. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne primiešame ku krému. Krém rozdelíme na dve časti. Prvý plát potrieme krémom, druhý potrieme lekvárom a tretí potrieme tiež krémom. Položíme posledný plát a polejeme čokoládou.

Jeden deň necháme stáť kým zmäknú korpusy.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like