Medová torta pečená na panvici – ak ste už jedli niečo chutnejšie…

Nedá sa vôbec pokaziť, dajte mu šancu a vyskúšajte. Tento skvelý recept je vhodný na rôzne príležitosti.

Prísady:

  • 2 poháre hladkej múky
  • 1 pohár cukru
  • 1 pl medu
  • 1 vajce
  • 1 prášok do pečiva
  • ¼ pohára oleja
  • 2/3 pohára mlieka
  • 0,5 čl soli
  • 2/3 pohára horúcej vody

Príprava:

všetky suroviny zmiešame a podobne ako palacinky upečieme na panvici 5-6 plátov. Naplniť môžete rôznym krémom. Ja som plnila vanilkovým krémom.

Prísady:

  • 200 g mäkkého masla
  • 100 ml mlieka
  • 4 pl cukru
  • 2 vajíčka
  • vanilková aróma

Príprava:

Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a s vanilkovou arómou, nakoniec pridáme mlieko a dôkladne premiešame. Nad parou alebo v hrnci pomaly začneme zohrievať. Miešame neustále kým nezhustne. Nesmie vrieť. Nechajme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne pridávame uvarený krém. Nakoniec môžete pridať aj rumovú arómu. Tento krém je vhodný do rôznych koláčov.

Je tak jednoduchý a podľa mňa je úžasný.

Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like