Máte radi polievky? V tom prípade musíte vyskúšať tento recept na najlepšiu polievku akú ste kedy jedli.

Dnes máme pre vás recept na vynikajúcu polievku, ktorú uvaríte za pol hodiny. Šťavnaté kúsky z kuracích pŕs, sladkého zemiaku a červenej šošovice…

Túto polievku varím už niekoľko rokov a miluje ju celá moja rodinka. Je taká netradičná a exotická. Takže ak už neviete čo variť, alebo ak vás nudí stále to isté jedlo toto je pre vás.

 

PRÍSADY (2 – 3 PORCIE)

– 1 lyžica olivového oleja

– 1 malá cibuľa

– 2 strúčiky cesnaku

– 300 g bataty (1/2 veľké)

– 1/3 šálky červenej šošovky

– 1 liter kuracieho vývaru

– 1 kuracie prsia

– 1/4 šálky smotany 30%

– korenie: rasca, sladká paprika, ostra paprika, kurkuma, sušené oregano, koriander a soľ a korenie.

 

Postup :

1) Bataty a cibuľu nakrájajte na kocky. Cesnak nastrúhajte na jemnom strúhadle. Vložte zeleninu do panvice, nalejte olivový olej a za stáleho miešania smažíme cca 5 minút.

2) Pridajte suchú šošovku a korenie a za stáleho miešania smažíme cca 1 minútu.

3) Pridajte horúci vývar a varte. Do vývaru pridajte kuracie prsia nakrájané na kocky. Pridajte korenie a soľ.

4) Znížte oheň a varte cca 15 minút. Odstráňte z ohňa, pridajte smotanu a premiešajte.

5) Podávajte s nakrájaným koriandrom alebo petržlenom a chilli papričkou. Môžete ochutiť limetkovou šťavou.

 

Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: kwestiasmaku

You Might Also Like