Máte radi pečené zemiaky? Naučte sa ich pripraviť doma týmto spôsobom a okamžite si ich zamiluje celá rodina!

Milujeme tipy našich babičiek zo zažltnutých stránok starých kuchárskych kníh. Sú totiž úplne jednoduché a so stopercentnou istotou platia aj dnes. Prinášame vám skvelý recept na tie najlepšie pečené zemiaky.

Budete potrebovať:

800 g zemiakov

1-2 PL slnečnicového oleja

220 g kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

1 ČL soli

2-3 ČL kôpru alebo petržlenovej vňate

korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Zemiaky očistite od šupky a prekrojte na polovicu. Do každej polovice urobte hlbší zárez, no tak, aby ste zemiak neprerezali celý.

Slnečnicový olej zohrejte v hlbokej panvici a stíšte sporák na stredný plameň a zemiaky položte plochým dnom na olej. Počkajte 5 minút, potom tepotu ešte viac znížte a panvicu prikryte. Zemiaky nechytajte a ani ich neodokrývajte. Nechajte ich variť v pare a oleji zhruba 30 minút.

Medzitým si pripravte omáčku z kyslej smotany. Zmiešajte ju s jemne nasekaným kôprom, soľou, korením a ak chcete pokojne pridajte aj čili papričku. Pretlačte do smotany cesnak a všetko dôkladne premiešajte. Hotové zemiaky vyberte plochou naberačkou  tak, aby sa neroztrhli a zalejte ich cesnakovou smotanou. Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like