Máte radi papriky a chcete si ch dopriať aj v zime? Máme pre vás skvelý recept na zaváranú papriku!

Máte radi papriky a chcete si ch dopriať aj v zime? Máme pre vás skvelý recept. Okrem toho sa papriky môžu pridávať do mäsových a zeleninových pokrmov, šalátov, omáčok, sendvičov … Pre ešte lepšie konzervovanie sa odporúča sterilizovať sklenené nádoby dvakrát pred a po zváraní.

Čo potrebujeme:


1 kg papriky
70 g cukru
1 liter vody
35 g soli
0,75 I kyseliny citrónovej

Postup:


1) Umyte papriky a odstráňte semená. Ponorte ich do vriacej vody na 2 minúty, potom ich vložte do studenej vody a kôry.

2) Dávame ich vedľa seba v sterilizovaných kontajneroch.

3) Vo vode rozpustite cukor, soľ a kyselinu citrónovú, priveďte do varu. Zlejte horúcu papriku, odlúpnite viečka a sterilizujte 20 minút (3 litre skla – 25 minút).

4) Otočte, zabaľte handričku a nechajte ju úplne vychladnúť.

5) Kyselinu citrónovú môžete nahradiť aj 9% ocotom (1 liter na liter vody).

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like