Máte radi mäsové závitky? Ozvláštnite ich novým receptom, ktorý mi poradila moja kamarátka.

Mäsové závitky určite poznáte pod rôznymi variantmi. Či ich už naplníte ovocím, uhorkou, podávate s kyslou kapustou, vždy je to iné. Náš recept je síce trochu skromnejší, ale o to lahodnejší, veď aj tí najuznávanejší kuchári hovoria, že v jednoduchosti je krása.

Ingrediencie:


100-130g tvrdého syra
500g hovadzieho mäsa
2PL citrónovej šťavy
2-3ks veľkých uhoriek
Soľ
Korenie

Postup:


1. Mäso umyte, osušte, nakrájajte na plátky a cez potravinovú fóliu alebo sáčok naklepte na tenké rezne.
2. Okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou, uložte ho do nádoby a nechajte pol hodinku marinovať.
3. Uhorku nakrájajte na štvrtiny, syr na tenké plátky. Mäso osoľte, okoreňte, vložte doň uhorku a syr a zrolujte. Na koncoch ho spevnite nitkou alebo špáradlom.
4. Na rozohriatej panvici závitky osmažte.
5. Rúru rozohrejte na 180 stupňov, závitky preložte na zapekaciu misu a nechajte piecť cca 12 minút.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like