Mäsové placky z mletého mäsa s cibuľou a plátkom syra! Za 30 minút máte hotovo!

Mleté mäso je dobre k dostaniu vo všetkých možných podobách a jeho využitie v kuchyni je možné mnohými spôsobmi. Výhodou mletej úpravy je dobrá tvárnosť mäsa. Skúste si pripraviť masové placky!

Dnešný recept dopĺňa mleté mäso o cibuľu, syr a všetky ďalšie zložky, ktoré spoločne tvoria vynikajúce chuťové spojenia. Môžete mäso podávať so zemiakmi a šalátom, alebo v  žemli ako hamburger.

Zloženie

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 100 g chleba
  • 100 ml mlieka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 2 cibule
  • 1 paradajka
  • 6 polievkových lyžíc kyslej smotany
  • 2 lyžice kečupu
  • 100 g syra
  • soľ
  • korenie

Príprava

Namočte chlieb do mlieka a potom ho vyžmýkajte. Zmiešajte mleté ​​mäso, na kúsky natrhaný chlieb, drvený cesnak a vajcia. Túto zmes dobre prepracujte a utvorte z nej malé placky, ktoré rovno naskladajte na plech a papierom na pečenie.

Každú placku potrite kečupom a na každú dajte plátok cibule, ktorú pomažte kyslou smotanou.

Potom pridajte plátok paradajky a opäť potrite kyslou smotanou. Hore pridajte plátok syra.

Pečte v rúre pri 180 stupňoch po 30 minút a môžete podávať.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: bidista.com

You Might Also Like