Mäsové guľôčky s vynikajúcou paradajkovou omáčkou! Toto jedlo máte hotové raz-dva a všetci v okolí ho budú milovať

Neviete rozhodnúť, čo navariť na obed a z predchádzajúceho dňa vám zvýšila ryža? Ak máte chuť na niečo ozaj dobré, skúste si pripraviť mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Budete prekvapení, ako rýchlo budú hotové a vaši blízki si po nich oblížu prsty až po lakte.

Budete potrebovať:

450 g mletého bravčového mäsa

300 g šampiňónov, alebo vašich obľúbených hríbov

80 g tvrdého syra

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

175 g ryže

160 ml vody

2 paradajky

200 ml paradajkového pretlaku

3 PL hladkej múky

4-5 PL kyslej smotany

1 ČL kôpru

1 ČL cukru

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Ryžu uvarte a odložte vychladnúť. Cibuľu si olúpte a nakrájajte na menšie časti, potom ju spolu so šampiňónmi dajte do mixéra a pomixujte na pyré.

Mleté mäso si dajte do samostatnej misky, pridajte k nemu hríbovú zmes, chladenú ryžu, soľ a korenie. Tvrdý syr nastrúhajte na jemnom strúhadle, kôpor nasekajte na drobno a všetko zamiešajte do mäsa. Ruky si navlhčite studenou vodou a tvarujte guľky ľubovoľnej veľkosti.

Paradajky si nakrájajte na plátky, pridajte pretlak a cukor. Všetko premiešajte a pridajte kyslú smotanu. Opäť premiešajte. Múku si rozhabarkujte vo vode a omáčku zahustite.

Guľôčky poukladajte na pekáč a zalejte ich omáčkou. Rúru si nastavte na 180 stupňov a pečte približne hodinu. Pekáč nezabudnite prikryť alobalom. Prajeme dobrú chuť!

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like