Mäsové guľôčky s vynikajúcou paradajkovou omáčkou! Toto jedlo máte hotové raz-dva a všetci v okolí ho budú milovať

Neviete rozhodnúť, čo navariť na obed a z predchádzajúceho dňa vám zvýšila ryža? Ak máte chuť na niečo ozaj dobré, skúste si pripraviť mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Budete prekvapení, ako rýchlo budú hotové a vaši blízki si po nich oblížu prsty až po lakte.

 

Budete potrebovať:

450 g mletého bravčového mäsa

300 g šampiňónov, alebo vašich obľúbených hríbov

80 g tvrdého syra

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

175 g ryže

160 ml vody

2 paradajky

200 ml paradajkového pretlaku

3 PL hladkej múky

4-5 PL kyslej smotany

1 ČL kôpru

1 ČL cukru

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Ryžu uvarte a odložte vychladnúť. Cibuľu si olúpte a nakrájajte na menšie časti, potom ju spolu so šampiňónmi dajte do mixéra a pomixujte na pyré.

Mleté mäso si dajte do samostatnej misky, pridajte k nemu hríbovú zmes, chladenú ryžu, soľ a korenie. Tvrdý syr nastrúhajte na jemnom strúhadle, kôpor nasekajte na drobno a všetko zamiešajte do mäsa. Ruky si navlhčite studenou vodou a tvarujte guľky ľubovoľnej veľkosti.

Paradajky si nakrájajte na plátky, pridajte pretlak a cukor. Všetko premiešajte a pridajte kyslú smotanu. Opäť premiešajte. Múku si rozhabarkujte vo vode a omáčku zahustite.

Guľôčky poukladajte na pekáč a zalejte ich omáčkou. Rúru si nastavte na 180 stupňov a pečte približne hodinu. Pekáč nezabudnite prikryť alobalom. Prajeme dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like