Mäso v pekáči na francúzsky spôsob, aj keď na prvý pohľad sa zdá tento recept komplikovaný, opak je pravdou

Pripravte si chutný recept s mäsom na váš nedeľný obed. Môžete si vybrať medzi bravčovým alebo hovädzím mäsom, k tomu pridáte zemiaky, cibuľu alebo kyslú smotanu.

Na prvý pohľad to môže vyzerať komplikovane na prípravu, ale uisťujeme vás, že opak je pravdou. Hneď si ho zamilujete!

SUROVINY:


500g hovädzieho mäsa
1 cibuľa
250g majonézy
5 zemiakov
100g tvrdého syra
soľ
korenie
koriander
Mletý cesnak (podľa chuti)
slnečnicový olej

POSTUP:


1) Rúru predhrejte na 190 stupňov.

2) Očistenú cibuľu nakrájajte na polkruhy a zemiaky na tenké plátky.

3) Mäso nakrájajte na kúsky, osoľte, okoreňte a všetko dôkladne premiešajte.

4) K nastrúhanému syru pridajte majonézu a premiešajte.

5) Formu na zapekanie potrite slnečnicovým olejom.

6) Vložte do nej polovicu zemiakov, okoreňte, na zemiaky položte polovicu mäsa, vrstvu cibule

7) Nakoniec polovicu majonézy so syrom.

8) Tento postup, v rovnakom poradí ešte raz zopakujte.

9) Zapekaciu formu vložte do rúry a pečte približne 1 hodinu.

 

Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite sa s týmto receptom podeliť is vašimi priateľmi!

zdroj: myjsmezeny.cz / lesyaka.ru

You Might Also Like