Mäso pripravované na kebab už nemusíte jesť len v prímorských krajinách. Vďaka tomuto báječnému triku si ho pokojne pripravíte aj doma

Chystali ste sa tento víkend na grilovačku, ale počasie vám nedopraje? Urobte si grilovačku doma v byte. S týmto receptom si môžete vychutnať atmosféru a chute grilovania i vo vašej kuchyni.

Budeme potrebovať:

1 kg bravčového (najlepšie karé)

3 cibule

4 paradajky

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Mäso nakrájajte na kocky veľkosti 4-5 cm. Následne kocky osoľte a okoreňte.

Cibuľu nakrájajte na 4 časti, ktoré rozoberte a pridajte k mäsu.

Paradajky očistite od kože a nastrúhajte na strednom strúhadle. Tento krok môžete nahradiť aj paradajkami v konzerve vo vlastnej šťave. Zmes následne pridajte k mäsu aj so šťavou.

Mäso marinujte najmenej 30 minút, najlepšie je ponechať na celú noc.

Kúsky mäsa napichnite na špajdle a striedajte ich aj s cibuľou.

Špízy naložte v rade do puzdra na pečenie, aby sa rovnomerne piekli. Pečte v predhriatej rúre na 200°C po dobu 40 minút. Dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like