Mäso na francúzsky spôsob z jedného pekáča. Po tomto jedle sa len zapráši

Pripravte si chutný recept s mäsom na váš nedeľný obed. Môžete si vybrať medzi bravčovým alebo hovädzím mäsom, k tomu pridáte zemiaky, cibuľu alebo kyslú smotanu.

 

Aj napriek tomu, že sa nejedná o žiadnu gurmánsku špecialitu francúzskej kuchyne, zamilujete si to! Na prvý pohľad to môže vyzerať komplikovane na prípravu, ale uisťujeme vás, že opak je pravdou.

potrebujete:

500g hovädzieho mäsa

1 cibule

250g majonézy

5 zemiakov

100g tvrdého syra

soľ

mleté ​​korenie

koriander

Mletý cesnak (podľa chuti)

slnečnicový olej

Postup:

Rúru predhrejte na 190 stupňov. Očistenú cibuľu nakrájajte na polkruhy a zemiaky na tenké plátky.

Mäso nakrájajte na kúsky, osoľte, okoreňte a všetko dôkladne premiešajte. K nastrúhanému syru pridajte majonézu a premiešajte.

Formu na zapekanie potrite slnečnicovým olejom. Vložte do nej polovicu zemiakov, okoreňte, na zemiaky položte polovicu mäsa, vrstvu cibule a nakoniec polovicu majonézy so syrom.

Tento postup, v rovnakom poradí ešte raz zopakujte. Zapekaciu formu vložte do rúry a pečte približne 1 hodinu.

Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite sa s týmto receptom podeliť i s vašimi priateľmi!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like