Mäso na francúzsky spôsob z jedného pekáča. Po tomto jedle sa len tak zapráši!

Pripravte si chutný recept s mäsom na váš nedeľný obed. Môžete si vybrať medzi bravčovým alebo hovädzím mäsom, k tomu pridáte zemiaky, cibuľu alebo kyslú smotanu.

Aj napriek tomu, že sa nejedná o žiadnu gurmánsku špecialitu francúzskej kuchyne, zamilujete si to!Na prvý pohľad tento recept môže vyzerať komplikovane na prípravu, ale uisťujeme vás, že opak je pravdou.

Potrebujete:
500 g hovädzieho mäsa
1 cibuľa
250 g majonézy
5 zemiakov
100 g tvrdého syra
soľ
korenie
koriander
mletý cesnak (podľa chuti)
slnečnicový olej

Postup prípravy:
1)
 Rúru predhrejte na 190 stupňov.

2) Očistenú cibuľu nakrájajte na polkruhy a zemiaky na tenké plátky.

3) Mäso nakrájajte na kúsky, osoľte, okoreňte a všetko dôkladne premiešajte.

4) K nastrúhanému syru pridajte majonézu a premiešajte.

5) Formu na zapekanie potrite slnečnicovým olejom.

6) Vložte do nej polovicu zemiakov, okoreňte, na zemiaky položte polovicu mäsa, vrstvu cibule a nakoniec polovicu majonézy so syrom.

7) Tento postup, v rovnakom poradí ešte raz zopakujte.

8) Zapekaciu formu vložte do rúry a pečte približne 1 hodinu.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like