Mascarpone rezy s čokoládovým krémom. Najlepší dezert na oslavu alebo inú udalosť

Mascarpone a čokoláda sú aj samé veľmi chutné, ale takto spolu tvoria dokonalú dvojicu!

Prísady:

  • cesto:
  • 6 vajec
  • 6 pl hladkej múky
  • 6 pl cukru
  • 2 pl kakaového prášku
  • 1 čl prášku do pečiva

Na biely krém:

  • 1 bal. smotanového pudingového prášku
  • 5 pl cukru
  • 4 dl mlieka
  • 30 dkg mascarpone

Na čokoládový krém:

  • 10 dkg čokolády na varenie
  • 1 čl masla
  • 2 pl kakaového prášku
  • 3 pl cukru
  • 3 dl šľahačkovej smotany

Príprava:

Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme kakao, múku a prášok do pečiva. Nakoniec zamiešame aj tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme pri teplote 180 °C asi za 40 minút.

Puding zmiešame s cukrom, pridáme mlieko a uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť a pridáme mascarpone. Keď je cesto upečené, rozrežeme ho na 3 pláty, potrieme bielym  krémom.

Medzitým vyšľaháme šľahačku, pridáme cukor. Čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme k nej maslo a kakao, necháme vychladnúť a primiešame k šľahačke. S týmto krémom potrieme vrch a boky zákusku. Vychladíme a môžeme krájať.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like