Do mäsa som dala syr a maslo. Toto jedlo bude tým najlepším, čo ste kedy urobili. Príprava je najľahšia na svete!

Lahodné karbonátky sa pripravujú nielen z bravčového či hovädzieho mäsa, ale aj z jemného morčacieho mäsa. Jeho mletú podobu si môžete kúpiť v obchode, alebo ju pripravíte doma podľa vlastnej chuti. Odporúčame vám vziať si mäso zo stehna a pŕs v pomere 1: 1.

 

Úloha je nasledovná: Pripraviť si tie najlepšie šťavnaté a jemne pikantné karbonátky.

ingrediencie:

1kg mletého bravčového mäsa
1/2 bochníka chleba
120ml mlieka
50g masla
2 PL slnečnicového oleja
2 vajíčka
2 PL majonézy
250g tvrdého syra
2 paradajky
Soľ a korenie podľa chuti

postup:

Namočte si chlieb do mlieka, potom z neho vytlačte prebytočnú šťavu a zmiešajte ho s mletým mäsom.
Pridajte vajcia, majonézu, soľ a korenie.
50g tvrdého syra a masla nakrájajte na malé kocky.
Zmes mletého mäsa si rozdeľte na 10-12 častí, vyformujte z nich menšie placky a do stredu vložte maslo so syrom a vytvorte si karbonátky.

Smažte ich na oleji po dobu 2 minút z každej strany. Nemusia byť úplne hotové.

Osmažené fašírky si vyložte na plech, nalejte tam olej z panvice, na ktorom boli vyprážané a môžete tam pridať aj trochu vody.

Položte na nich tenké plátky paradajok.

Zvyšný syr si nastrúhajte, posypte ním mäso a nakoniec potrite majonézou.

Vložte do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte 30 minút. Hotovo!

Fašírky môžete piecť rovno v rúre bez vyprážania na panvici. V tom prípade, budete musieť predĺžiť čas pečenia o 5-10 minút. Želáme vám chutný kulinársky zážitok!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like