Marlenka alebo tradičný medový rez, ktorý poznáte zo svojho detstva určite aj Vy! Jedná sa o čarovný a chutný dezert, ktorého prípravou nemôžete nikoho sklamať!

Marlenka alebo tradičný medový rez, ktorý milujem už od svojho detstva. Zakaždým keď zavriem oči a pomyslím na neho, spomeniem si na vláčne cesto a krémovú medovo-orechovú náplň, z ktorej mi naskakuje husia koža. 

Vedeli ste však, že príprava tohto dezertu nie je vôbec ťažká? Jedná sa o vskutku jednoduchý recept, ktorým nemôžete nikoho sklamať. To Vám zaručujeme!

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

  • 25 dkg hladkej múky
  • 5 dkg orechov (mletých)
  • 13 dkg práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 PL medu
  • 1 balenie prášku do pečiva

Na náplň:

  • 5 dl kyslej smotany
  • 13 dkg práškového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 10 dkg orechov (mletých)

Postup

cesto

  1. Najprv si pripravte cesto tak, že zmiešate všetky potrebné prísady. Potom hotové cesto odložte na cca 12 hodín do chladničky, nech je cesto odležané v chlade.
  2. Po odložení si cesto rozdeľte na 3 rovnomerné kusy, ktoré vyvaľkajte podľa veľkosti Vášho plechu. Tieto tri vyvaľkané plátky by ste mali piecť postupne, vždy vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňov, cca pol hodiny. Úprimne, bol toto pre mňa ten najkritickejší bod, pretože by cesto malo zostať vláčne. Nikto predsa nechce tvrdú sušienku.
  3. Hotové pláty potom vyberte z pekáča a nechajte na chvíľku vychladiť.

Náplň

  1. Druhú časť tvorí príprava luxusnej medovo-orechovej náplne, ktorá vznikne spojením kyslej smotany, práškového a vanilkového cukru a mletých orechov.
  2. Akonáhle Vám pláty cesta vychladnú, naplňte ich hotovým krémom. Po cca pol hodine by malo byť cesto už navlhnuté, a tak ho môžete narezať na jednotlivé kúsky a podávať!

Dobrú chuť prajeme!

 Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like