Marinované zemiaky po taliansky: Ich vôňa k Vám privolá všetkých susedov! Najlepšie je, že ich vôbec nemusíte lúpať!

Počas sezóny mladých zemiačikov by bolo hriechom nepripraviť si ich aspoň raz týždenne. Takéto zemiaky výborne chutia aj samotné, osolené a s maslom. No ešte lepšie budú upečené na voňavom cesnaku a víne!

Čo budete potrebovať?

  • 1 kg nových zemiakov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL citrónovej kôry
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 3 PL slnečnicového oleja
  • 50 g masla
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • štipku rozmarínu
  • štipku oregana
  • štipku korenia
  • soľ podľa chuti

Ako na to?

Nove zemiačiky netreba lúpať, stačí ich len umyť a drsnou častou hubky na čistenie riadu trochu pretrieť. Takto umyté zemiačiky pokrájajte na stredne veľké kúsky.

Petržlenovú vňať si nasekajte na drobno, zmiešajte s oreganom, rozmarínom a citrónovou kôrou, pridajte biele víno, olej a pretlačte cesnak. Na záver prisypte soľ a korenie a dôkladne premiešajte. Potom po častiach do zmesi sypte zemiaky, ktoré v nej dobre vykúpte, preložte na pekáč a na záver na vrch zemiačikov pridajte nakrájané maslo.

Zemiaky pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút a vedľa pečenia postupne prilievajte zostávajúce marinádu z vína, cesnaku a byliniek.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

 

zdroj: prosvet.cz

 

You Might Also Like