Manžel ochutnal tento jednoduchý veterník z plechu, a odvtedy ho musím robiť každý víkend. Je naozaj vynikajúci!

Radi experimentujete? Pripravte si veterník z odpaľovaného cesta na plechu.

Ingrediencie:

Cesto:
200 ml vody
200 ml oleja
180g hladkej múky
štipka soli
6 vajec

Krém:
uvarené Salko
3 /4l mlieka
2 vanilkové pudingy
1 maslo
2 šľahačky v prášku
250 ml mlieka

Poleva:
5 dkg práškového cukru
4 lyžice mlieka
20 dkg mletého cukru

 

Postup práce:

Do kastrólika dajte olej a vodu a priveďte k miernemu varu. Potom vsypte múku a miešajte až sa cesto prestane lepiť na steny a varešku. Vypnite plameň, cesto dajte do misy, kde ho po chvíľach premiešavajte, aby rýchlejšie vychladlo. Do vychladnutého cesta začnite pridávať vajcia – dajte prvé, poriadne zapracujte a až potom ďalšie. Postup opakujte so všetkými 6 vajcami.

Pripravte si dva plechy, ktoré vyložte papierom na pečenie a na každý vlejte rovnaké množstvo pripraveného cesta. Pečte vo vyhriatej rúre asi 20 minút.

Vrstvenie:
Puding uvarte bežným spôsobom a do vrelého pridajte maslo. Zmes nechajte chladnúť. Potom pridajte uvarené Salko – jednu polievkovú lyžicu nechajte bokom – a vyšľahajte do hladkého krému. Ten natrite na spodnú stranu jedného upečeného plátu.

Ďalej si ušľahajte obe šľahačky, pridajte odloženú lyžicu uvareného Salka a vymiešajte do hladkého krému. Ten naneste na pudingovú vrstvu. Priklopte druhým upečeným plátom a polejte karamelovou polevou.

Karamelová poleva:
Cukor dajte na panvicu a miešajte kým nebude mať svetlohnedú farbu. Potom pridajte 4 polievkové lyžice mlieka a za stáleho miešania nechajte rozvariť. Vsypte práškový cukor a vymiešajte do hladkej polevy. Ak vám karamel stvrdne, pridajte ešte 2 polievkové lyžice mlieka a nechajte za stáleho miešania rozpustiť. Dobrú chuť.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj: pani Tatiana L.

You Might Also Like