Manžel kúpil na trhu jahody. Rodine som preto urobila rýchly jahodový koláč. Jeho vôňa sa šírila po celej ulici

Aj vy milujete jahody? Ak si myslíte, že ste už vyskúšali všetky druhy jahodových zákuskov, tento recept vás presvedčí o opaku. Pochádza zo slnečného Talianska a miestni obyvatelia si ho nevedia vynachváliť. Príprava vám nezaberie mnoho času, takže určite pri ňom nestrávte polovicu dňa.

Ingrediencie

  • 240 g polohrubej múky
  • 140 g trstinového cukru
  • 2 PL mlieka
  • Štipka soli
  • 10 jahôd
  • 30 g práškového cukru
  • 90 g masla
  • 2 vajcia
  • 1,5 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • 100 ml šľahačky

Postup

  1. Vymiešajte si cukor so zmäknutým maslom. Nechajte si ešte 20 g masla na vymazanie formy. Pridajte mlieko izbovej teploty, vajcia a všetko vyšľahajte.
  2. V druhej miske si zmiešajte múku, soľ, prášok do pečiva a škoricu. Túto suchú zmes preosejte a pridajte do tej vaječnej. Všetko premiešajte drevenou vareškou.
  3. Formu na pečenie si vymastite maslom, vylejte do nej cesto a zarovnajte.
  4. Jahody si narežte na polovicu a poukladajte ich na vrch.
  5. Predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte dovtedy, kým po vpichu do koláča zostane špáradlo suché.
  6. Zatiaľ čo sa koláč pečie, vyšľahajte si šľahačku pomocou mixéra.
  7. Vyberte koláč z rúry a ozdobte čerstvou šľahačkou.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like