Mamičkina rychlovka: Skvelý makový koláč s čokoládovou polevou

Recept na Makovo jablkový koláč je naozaj jedinečný, rovnako ako chuť koláča samotného. Koláč je jednoduchý, lacný a chutný a hodí sa potom napríklad k večernému čaju alebo popoludňajšej káve.

Chuť jabĺk a maku ide spolu skvele dohromady. Všetko skvele doplňuje ľahké piškótové cesto.

Chuť tohto makovo jablčného koláča je jedinečná. Ak ste ho ešte neochutnali, pustite sa do jednoduchej prípravy ešte dnes.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 200 g hladkej múky
  • 200 g kryštálového cukru
  • 3 jablká
  • 4 vajcia
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipku soli
  • 200 g mletého maku
  • 500 ml kyslej smotany
  • 3 lyžice oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička mletej škorice
NA POLEVU
  • 200 g čokolády
  • 2 lyžice oleja

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Jablká olúpeme a nakrájame na drobné kúsky (môžete tiež nastrúhať) a zasypeme škoricou. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme olej, kyslú smotanu. Nakoniec pridáme aj múku, prášok do pečiva, soľ a mak. Nakoniec pridáme aj kúsky jabĺk. Vymiešame hladké cesto.
  2. Plech si vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme naň cesto. Uhladíme a pečieme vo vyhriatej  rúre na 170 stupňov. Pečieme 25-30 minút.
  3. Čokoládu si rozpustíme s olejom vo vodnom kúpeli. Keď upečený koláč vychladne, prelejeme polevou.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like