Malý trik mi pomohol pripraviť najlepšie jedlo na svete „Mäso po francúzsky“. Moja rodina ho zbožňuje.

100 g tohto chutného jedla má len 105 kalórií. To znamená, že tradičné sviatočné jedlo sa zmenilo na diétne. Čo je veľmi dôležité spomenúť, budeme variť bez majonézy. Nezabudnite na triky, ktoré sa dnes naučíte a pomôžu pripraviť veľmi chutné jedlo.

Ako pripraviť mäso po francúzsky?

ingrediencie:

2 kuracie prsia

2 paradajky

2 cibule

1 vajce

100 g tvrdého syra

1 polievková lyžica jogurtu alebo kyslej smotany

čierne mleté ​​korenie, trochu soli

korenie podľa chuti (bazalka, rozmarín, oregano )

Prečo v recepte chýba majonéza? Ide o to, že prihrievaním majonézy sa sa zmes mení na tuk a bielky sa zrazia a tým sa pokazí celá chuť jedla. Majonéza je vhodná iba do studenej kuchyne a najlepšie je, keď sa urobí vlastnoručne.

 

Mäso francúzskeho receptu

Pripravte si svoje obľúbené jedlo bez použitia majonézy. Uvidíte ten rozdiel. Uisťujem vás, že už nebudete túto zmes používať pri varení.

K tomu, aby ste mäso francúzsky pripravili v rúre na pečenie ako profesionálny kuchár, potrebujete vedieť niekoľko vecí. Napríklad pre príjemnú chuť a vôňu treba cibuľu postrúhať na strúhadle, nie narezať na kolieska, ako sa píše v tradičnom recepte. Korenie najvhodnejšie pre kuracie mäso a syr sú bazalka, rozmarín a oregano. Aby nám pri pečení mäso nevyschlo, je nutné ho často sledovať.

Príprava:

Narežte kuracie prsia na tenké plátky a vyklepte ich. Dôkladne ich umyte.

Narežte paradajky na tenké plátky, cibuľu na plátky, alebo nastrúhajte na jemnom strúhadle.

Rozbite vajcia do misky, obalíme v ňom kuracie, pridaj korenie, soľ a korenie.

Nastrúhajte syr na hrubom strúhadle.

Potrite plech na pečenie rastlinným olejom, alebo použite papier na pečenie.

Na plech poukladáme kuracie rezne, na ne cibuľu a kolieska paradajky.

Paradajky potri jogurtom alebo kyslou smotanou.

Celú zmes posyp syrom

 

Zapekaj jedlo kým syr nebude hnedý – veď kto by nemal rád hnedastú kôrku na jedle …

Mäso po francúzsky so syrom a kuracím mäsom ničím nezaostáva za bravčovým mäsom zapekaným s majonézou. A koľko možných variácií je možné pripraviť s týmto jedlom. Podľa mňa – je to chutné jedlo bez žiadnych jedov, a chuť je jedinečná.

Prekvapte priateľov s týmto tradičným sviatočným francúzskym jedlom. Udržíte si postavu a nasýtite gurmánov.

You Might Also Like