Mala som už dosť lístkového cesta. Potom mi kamarátka povedala o tomto úžasnom recepte na jablkový závin, ktorý je zdravý a šťavnatý, bez lístkového cesta a len z 5 ingrediencií! Znie to až príliš dokonale?

Odolať šťavnatému jabloňovému závinu je pre mnohých často nemožná úloha. Okrem lístkového cesta však existuje aj jednoduchší a zdravší spôsob, ako si urobiť túto sladkú dobrôtku ku kávičke a to bez mrazených polotovarov či naťahovania cesta po celej kuchyni. 

Prinášame Vám preto tento recept, ktorý spĺňa všetky predstavy o dokonalom dezerte – je jednoduchý, rýchly a dokonca zdravý, s nálepkou „light“!

Čo budete potrebovať?

  • 4 jablka
  • 200 g mixu ovsených vločiek a ovsenej múky – rozmixovaných vločiek (komu neprekážajú veľké kusy vločiek, múku používať nemusí)
  • 300 g bieleho jogurtu
  • 2 lyžice medu
  • sekané orechy na posypanie (nemusíte použiť)
  • škoricu

Postup

1. Pretože sa jedná o vskutku rýchly dezert, rúru si najprv predhrejte na 200 stupňov. Jablká potom rozkrojte a vyberte jadierka. Nakrájajte ich na malé kúsočky. Neodporúčame lúpať – nechcete sa predsa okradnúť o všetky vitamíny v šupke ?!

2. V miske si zmiešajte vločkový-múčny mix, jogurt a med.

3. Cesto si rozdeľte na štyri časti. Z prvých dvoch urobte na plechu vystlanom papierom na pečenie podlhovasté základy. Jabĺčka poklaďte na základ a prikryte ich ďalšími dvoma časťami cesta.

4. Posypte sekanými orieškami a škoricou. Pri spomínaných 200 stupňoch pečte 40 minút.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj : prosvet.cz

You Might Also Like