Makový krémový koláč: Zamiluje si ho celá Vaša rodina – chutí vážne fantasticky!

Obľúbenou variantou sladkých koláčov a buchiet sú tie, ktoré obsahujú mak. Táto surovina je u nás veľa využívaná, takže ak ste tiež milovníkom makových koláčov, tento recept vás poteší.

Jedná sa o veľmi jednoduchý dezert, ktorý v sebe spája dva plátky cesta bohato naplnené makovou zmesou. Ak mak nemusíte, môžete skúsiť kocky naplniť mletými orechmi a alebo vymyslieť vlastnú náplň.

na cesto

  • 300 g múky
  • 100 g cukru
  • 170 g masla
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 2 žĺtky
  • 4-5 lyžíc mlieka

Na náplň

  • 250 g mletého maku
  • 100 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 100 g roztaveného masla
  • 1 citrónová strúhaná kôra
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 200 ml mlieka
  • 2 vaječné bielky

Príprava

Zmiešajte všetky prísady na cesto. V druhej miske zmiešajte mak, múku, cukor, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Pridajte vanilku, roztavené maslo a mlieko. Bielky vyšľahajte do tvrdej peny a opatrne ich vmiešajte do makového krému.

Cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte ho. Do plechu položte jeden list cesta, na neho navrstvíme plnku a prikryte druhým listom. Pečte v rúre na 180 stupňov a nakoniec nakrájajte na kocky.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like