Mäkkučký a výborný domáci chlieb ako od babičky

Nádherne mäkký chlieb s ľahko nasladnutým cestom, aby pekne ladilo so šunkou aj džemom :).

  • Čas prípravy: 1 h + čas na kysnutie

Ingrediencie

  • 3 hrnčeky teplej vody
  • 1/4 hrnčeka krupicového cukru
  • 1.5 čajovej lyžičky sušeného droždia
  • 40 g masla, rozpusteného
  • 1 lyžička soli
  • 6-7 hrnčekov bielej múky (množstvo sa môže líšiť, pretože každá múka má trochu inú savosť vody)

Postup

  1. V mise rozpustite droždie vo vode, prisypte cukor a premiešajte. Nechajte aspoň 10 minút stáť v izbovej teplote.
  2. Potom pridajte maslo, soľ a postupne vmiešajte múku cez sitko. Nevmiešavajte ihneď všetku, postupne cesto prepracovávajte. Cesto by malo byť hladké a ľahko lepivé. Spracovávajte ho približne 6 minút.
  3. Vráťte cesto do misy, zakryte ho utierkou a nechajte kysnúť približne hodinu alebo kým nezdvojnásobí objem.
  4. Cesto zľahka premiesime a umiestnite do vymastenej chlebíčkovej formy alebo zapekacej misy.
  5. Predhrejte rúru na 180 ° C a pečte približne 40 minút, alebo kým nebude chlieb prepečený. Prepečenosť skontrolujte zapichnutím špajdle do bochníka.

 

zdroj: https://bidista.com/puha-hazi-kenyer-olyan-mint-amit-a-nagyi-sutott/

You Might Also Like