Magický koláč s čokoládovým cestom plnený sýtym tvarohom a hrozienkami.

Čokoládová príchuť je pravdepodobne tou najobľúbenejšou, keď príde na rôzne dezerty a sladké jedlá. Ak máte tiež radi tú nezameniteľnú chuť, určite budete nadšení z receptu na vynikajúcu čokoládovú buchtu.

O to lepší tento dezert je vďaka tomu, že jemné čokoládové cesto dopĺňa svieži a sýty tvaroh. Príprava je veľmi jednoduchá a táto kombinácia zaručene poteší každého, kto výslednú buchtu ochutná!

Potrebujeme:

Zloženie cesta:

8 lyžíc múky
6 lyžíc cukru
2 lyžice nesladeného kakaového prášku
4 vajcia
6 lyžíc oleja
50 ml mlieka
50 ml kyslej smotany
1 vrecúško prášku na pečenie

Zloženie náplne:

500 g tvarohu
120 g cukru
3 sáčky vanilkového cukru
1 lyžice kyslej smotany
hrozienka

Na ozdobu:

1 lyžica cukru
1 vrecúško vanilkového cukru

Príprava

Zmiešajte prísady cesta a premiešajte pomocou robota do krémovej konzistencie. Polovicu cesta upečte v plechu pri 180 stupňoch po dobu 10 až 12 minút. Zmiešajte tvaroh s oboma druhmi cukru a kyslou smotanou, pridajte hrozienka. Na upečené cesto navrstvíme túto zmes a pridajte zvyšné cesto. Pečte 40 minút pri 180 stupňoch. Po upečení a vychladnutí buchty celý povrch posypte cukrom a hrozienkami. Pred podávaním nakrájajte.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like