Maďarský guláš s cestovinami. Rýchle jedlo na nedeľný obed

INGREDIENCIE(pre 6 ľudí)

-1kg bravčové

-15dkg údená slanina

-2 červené cibule

-2 paprika

-1 paradajka

-polievková lyžica červenej papriky

-malá lyžička mletej rasce

-0,5 dl koňak

-1dl suché biele víno

-2dl smotany na varenie

-1 polievková lyžica droždia

-soľ a mleté korenie podľa chuti

 

Príprava

-Zo slaniny porezanej na kocky vypečieme masť,potom porezanú červenú cibuľu pridáme a chvíľku pečieme. Potom posypem červenou paprikou,pridám narezané papriky a na pásiky narezané mäso. Posolíme,pokoreníme,prilejeme koňak a kým mäso nemá bielu farbu (nezbledne) tak pečieme,potom prilejeme víno a necháme variť kým mäso nezmäkne. Keď sa prevarí šťava nahradíme ju vodou. Droždie a smotanu rozmiešam osobitne a pridám k tomu horúcu šťavu z pečeného mäsa. Rozmiešam,prilejem späť k mäsu a trośku varím. Potom jedlo podávam s cestovinami.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

ketkes.hu

You Might Also Like