Luxusné zapečené cestoviny s baklažánom ! Hotové za 40 minút! Stačí len vložiť na pekáč a zaliať omáčkou!

Dnes Vám predstavíme recept, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. Zapečené cestoviny so smotanovou omáčkou a baklažánom sú fantastické jedlo, ktoré málokto pozná, ale každý sa po ňom ešte dlho olizuje. Príprava je behom pár chvíľok hotová. Než stihnete upratať kuchynskú linku, fantastické cestoviny sú na stole. Navyše jednotlivé porcie, po nakrájaní vyzerajú, ako by na nich pracovali tri.

INGREDIENCIE:


1 baklažán
200 g šunky
100 ml smotana na varenie
100 g syra
300 g špagiet
5 vajec
1 strúčik cesnaku
10 g masla
soľ
korenie
petržlen

POSTUP:


1) Uvarte cestoviny klasickým spôsobom a potom sceďte. Baklažán si nakrájajte na podlhovasté plátky, zľahka ho osoľte a nechajte niekoľko minút odstáť, aby sa z neho vytratila horkosť.

2) Potom opláchnite. Šunku si nakrájajte na tenké kúsky.

3) Obdĺžnikovú formu si vymastíme maslom. Na spodnú vrstvu si poukladáme tretinu uvarených makarónov.

4) Na cestoviny položte polovicu baklažánu a všetko prikryte plátky. Postup opakujte ešte raz. Formu končíte vrstvou makarónov.

5) Vajcia zmiešajte so smotanou, pridajte prelisovaný cesnak, bylinky, korenie, petržlenovú vňať, soľ a korenie podľa chuti a premiešajte.

6) Vaječnú zmes nalejte na cestoviny, zasypte strúhaným syrom a dajte zapiecť do predhriatej rúry na 180 stupňov po dobu zhruba 40 minút.

7) Akonáhle uplynie doba pečenia, ihneď pokrájajte na plátky a podávajte.

Zdieľajte tento super recept na zapečené cestoviny s baklažánom aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež tiež pochutnajú!

zdroj: kektes.com

You Might Also Like