Lepšie ako hranolky. Najchutnejšie pečené zemiaky pri ktorych zabudnete aj na mäsovú prílohu

Jeden z najdôležitejších potravín sú práve zemiaky, ani si nevieme predstaviť život bez nich. Ale občas neuškodí preskočiť pečené zemiaky a kašu.

Prísady:

1 kg zemiakov
40 ml sójovej omáčky
40 ml rastlinného oleja
2-3 strúčiky cesnaku
1 zväzok petržlenovej vňate
soľ, korenie

Prísady na omáčku:
100 g kyslej smotany
2 pl majonézy
1 čl bazalky
soľ, korenie

Príprava:

zemiaky očisti a nakrájaj na mesiačiky. Daj ich do hrnca povar ich 5-7 minút bez soli.
Priprav si marinádu: Zmiešaj sójovú omáčku s olejom a s pretlačeným cesnakom. Podľa chuti pridaj soľ a korenie a dôkladne premiešaj.

Povarené zemiaky sceď, nechaj ich trošku vychladnúť a zamiešaj ich do marinády.

Pečiaci papier natri olejom a rozlož naň marinované zemiaky.
V predohriatej rúre na 200°C peč zemiaky 20 minút. Počas pečenia ich prevracaj aby sa upiekli z každej strany rovnako. Nakoniec ich posyp nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Priprav omáčku zmiešaním majonézy so smotanou a bazalkou. Ochutiť môžeš podľa chuti. Podávaj spolu so zemiakmi.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: Veronika Sedlinová 

You Might Also Like