Lenivá nepečená torta Napoleon s famóznou chuťou pripravená už za 10 minút!

Táto nepečená krémová torta nielen úžasne vyzerá, ale taká aj je. Je bohatá na lahodný krém, z ktorého budú Vaše ústa úplne šalieť. Ak aj Vy milujete žĺtkové krémy, v tomto dezerte je ho ohromne veľa. Krém je zamatový, a keď ho necháte potrebnú dobu tuhnúť, krém sa do sušienok dokonale vpije a vytvorí tak neodolateľnú harmóniu chutí.

Zamilujete si ho po jedinom súste. Keď sa krémová náplň rozleje ústami, nedá sa ďalšiemu kúsku odolať. Naviac je hotový za 10 minút. Nič zdĺhavo nepečiete a pripraviť ho zvládne úplne každý.

INGREDIENCIE

  • 800 g maslových sušienok
  • 1 l mlieka
  • 4 vajcia
  • 150 g masla
  • 1/2 pohára cukru kryštál
  • 6 PL hladkej múky
  • vanilkový cukor podľa chuti

POSTUP

  1. V miske si zmiešame sypké suroviny. Najprv zmiešame múku s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Následne pridáme vajíčka a všetko dôkladne premiešame do jednoliatej hmoty. Z pripraveného mlieka trošku odlejeme do misy a vmiešame do zmesi. Najvhodnejšie je použiť plnotučné mlieko.
  2. Do hrnca vlejeme zvyšok mlieka a umiestnime ho na sporák. Pridáme zmes z múky, cukru a vajec a na miernom plameni neustále miešame až do zhustnutia. Mali by sme vytvoriť krém, ktorý pripomína puding.
  3. Krém odstavíme zo sporáka a necháme chvíľku zľahka vychladnúť. Nesmie byť horúci. Do ešte teplého krému vmiešame maslo pokrájané na menšie kúsky a miešame, kým sa nám maslo v kréme úplne nerozpustí.
  4. Pripravíme si misu alebo formu, v ktorej budeme tortu pripravovať. Dno potrieme tenkou vrstvou pripraveného krému, na ktorú následne naukladáme sušienky. Následne ju potrieme krémom a tento postup opakujeme, kým nemáme až 5 vrstiev sušienok. Pár sušienok si necháme a rozdrobíme ich na drobno.
  5. Posledné poschodie potrieme zvyškom krému a zasypeme rozdrolenými sušienkami. Tortu necháme tuhnúť najlepšie do druhého dňa.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: nashakuhnia.ru

You Might Also Like