Len 3 suroviny a máte domáce žemle lepšie ako z obchodu: Chutné, chrumkavé a striedka jemnučká ako obláčik!

Spread the love

Výborné ako z obchodu! Rýchle a ľahké! Máme radi tieto žemličky, dokonca viac ako chlieb!

 

Zloženie:

500g hladkej špeciál múky

1/2 droždia

60 g ľubovoľný tuk ( ja som dala Heru)

malá lyžička soli, malá lyžička cukru

vajce na potretie

2dcl letnej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Zamiesiť, nechať hodinu vykysnúť, vytvarovať žemle, dať na vymastený plech, a nechať podkysnúť ešte 30 minút, potom potrieť vajcom a dať piecť. Cesto by nemalo byť ani riedke ani veľmi husté, malo by sa po vymiesení oddeľovať od misky. Mne z tejto dávky vyšlo 14 žemlí a boli fajné mäkučké.

 

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like