Len 1 lyžička korenia urobí z Vašich fašírok hotový zázrak! Každý, kto ich ochutná, ihneď vyžaduje recept!

Karbonátky nikdy nevyjdú nazmar, najmä ak vezmeme do úvahy ich jednoduchú prípravu a výdatnú nutričnú hodnotu. Milovníci fašírok však vedia, že najlepšie sú s horčicou. Pripravte si rýchlu a chutnú večeru už dnes!

Čo budete potrebovať?

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 500 mletého bravčového mäsa
  • 3 zemiaky
  • 3 cibule
  • 150 g chleba
  • 1 vajce
  • ½ šálky mlieka
  • 1 PL horčice
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 3 PL vody

Ako na to?

Oba druhy mletého mäsa zmiešajte, cibuľu nakrájajte na drobno, zemiaky môžete nastrúhať na hrubom strúhadle. Pridajte k mäsu a dobre premiešajte. Chlieb natrhajte alebo narežte na kúsky a namočte v mlieku, kým trochu nenapučí. Potom ho pridajte do mäsovej zmesi aj s mliekom. Nakoniec pridajte vajíčko, horčicu a soľ s korením a dôkladne premiešajte, aby sa spojili chute aj suroviny. Ak je zmes príliš tuhá, pridajte pár lyžíc vody.

Na panvicu si dajte olej a karbonátky doň vkladajte a mierne pritlačte, aby vznikla bacuľatá placka. Opekajte dozlatista, potom znížte teplotu a panvu zakryte. Lahodné karbonátky sú pripravené do polhodinky a podávať ich môžete tradične so zemiakmi, alebo zdravšie so zeleninou a smotanovo-cesnakovým dipom.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

 

You Might Also Like