Legendárna Československá polievka, ktorú nám robili naše mamičky a babičky

Každý vie, že polievka by mala byť predprípravou na hlavné jedlo a nezaobídeme sa bez nej na žiadnom nedeľňajšom stole. Sú to práve polievky, ktoré stimulujú činnosť tráviaceho traktu a obsahujú množstvo vitamínov aj živín.

Pripravili sme si pre vás bohatú zeleninovú polievku, ktorej lahodnú chuť a sýtosť si zapamätá celá vaša rodina či priatelia!

Ingrediencie

  • 600 g mletého bravčového mäsa
  • 2 cibule
  • 2 papriky
  • 1 ČL cukru
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 litre vody
  • 600 g bielej kapusty
  • 2 mrkvy
  • 2 paradajky
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL masla
  • Kôpor a petržlenová vňať podľa chuti
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Kapustu si dôkladne umyte a nakrájajte. Paradajky zbavte šupky a nastrúhajte ich na strúhadle.
  2. Vezmite si hrniec, vložte do neho 1 PL masla a 1 PL olivového oleja – rozohrejte.
  3. Pridajte kapustu, smažte ju dozlatista, osoľte a dobre premiešajte. Následne dajte do hrnca paradajky, 1 ČL cukru a duste, kým sa tekutina nevyparí.
  4. Vezmite si druhý hrniec, dajte do neho 1 PL masla a 1 PL olivového oleja a nechajte roztopiť. V rozohriatom hrnci si dozlatista osmažte 1 nakrájanú cibuľu, pridajte mäso, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte smažiť, až kým zmes nebude hotová.
  5. Nakrájajte si cibuľu, mrkvy a papriky na malé kocky.
  6. Vezmite si 4-litorvý hrniec, vložte do neho mleté mäso, nakrájanú zeleninu, prilejte vodu a priveďte k varu. Varte kým nebude zelenina hotová, následne nezabudnite osoliť a okoreniť.
  7. Do tohto istého hrnca s vývarom pridajte aj dusenú kapustu, varte a po 5 minútach ochutnajte.
  8. Nakoniec pridajte nasekané bylinky, citrónovú šťavu a varte ešte jednu minútu. Vypnite plameň a nechajte polievku dôjsť ešte ďalších 15 minút. Môžete ju servírovať aj s 1 PL smotany.

Prajeme dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like