Langoše z cukety a jogurtu: Nič lepšie ste nejedli. Určite ich vyskúšajte!

Výborný tip pre milovníkov langošov, skúste ich spojiť so šťavnatou zeleninou – cuketou. Je to vyhlásená dobrota a ako som už povedala, inak langoše už nerobím.

Ingrediencie:

  • 200 g hladkej preosiatej múky
  • 150 g mladej cukety
  • 15 g droždia
  • ¼ lyžičky jedlej sódy
  • 1 kelímok – 150 g bieleho smotanového jogurtu
  • ½ téglika teplého mlieka
  • soľ a štipku cukru

Postup:

Cuketu ošúpeme, nastrúhame a osolíme. Dáme do sitka a necháme vypotiť.

V mlieku rozdrobíme droždie a pridáme aj cukor. Ostatné prísady zmiešame v miske a pridáme aj cuketu, z ktorej sme vytlačil čo najviac šťavy.

Potom pridáme kvások a vypracujeme hladké, jednotné cesto. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.

Potom z cesta odoberieme lyžičkou menšiu časť a na posypanej doske ju vytvarujeme do tvaru langoše.

Takto pokračujeme aj so zvyškom cesta.

Smažíme na oleji tak, ako klasické langoše a podávame s oblohou podľa chuti.

Dobrú chuť!

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like