Lámete si hlavu, akú dnes urobíte prílohu? Vyskúšajte tieto neskutočne chutné jogurtové zemiaky!

Tento recept som si priviezla pred rokmi z dovolenky a chce ho každý, kto ho ochutná 🙂 Geniálna príloha, ktorá je v skutočne úplne jednoduchá na prípravu. Stačí len nakrájať, preliať jogurtom a dať do rúry. Určite to vyskúšajte bude Vám to zaručene chutiť!

Čo budeme potrebovať:

  • 4 väčšie zemiaky
  • 200 g hustého bieleho jogurtu
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Soľ, korenie podľa chuti
  • 100 g strúhaného syra
  • olivový olej

Postup:

Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. V miske zmiešame jogurt s prelisovaným cesnakom, soľou, korením a olivovým olejom – trochu oleja si odložíme na vymazanie menšej zapekacej misy.

Zemiaky zľahka osolíme a prvú vrstvu uložíme na dno plechu.

Potrieme časťou jogurtovej omáčky, prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakov a takto pokračujeme, kým nespotrebujeme všetky prísady.

Poslednú vrstvu by mala tvoriť jogurtová omáčka. Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 170 stupňov pečieme 50 minut. Potom alobal zložíme.

Posypeme syrom a necháme zapiecť pri teplote 200 stupňov asi 10 minút. Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.

Dobrou chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like