Lahodný slivkový koláč so smotanovo-pudingovým krémom. Potešte svoju rodinu skvelým dezertom!

rustic plum cake on wooden background with plums around

Receptov na skvelé slivkové koláče existuje nespočetné množstvo. My vám prinášame recept, ktorý je výnimočný najmä kvôli krému, ktorý výborne dopĺňa chuť tohto koláča. Môžete použiť slivky ale tiež akékoľvek iné ovocie, ktoré máte radi.

Čo budete potrebovať? Na cesto:


300 g hladkej múky
150 g masla
2 žĺtky
3 lyžice kryštálového cukru
1 balík prášku do pečiva
1 lyžicu kyslej smotany
kúsok soli

 

Na krém:
1 kg sliviek
3 žĺtky
5 bielok
1 balík vanilkového pudingu
150 ml kyslej smotany
4 lyžice kryštálového cukru
škorica
5 lyžíc krupice

Postup:

1. Na cesto si zmiešame dokopy múku, cukor, prášok do pečiva, štipku soli a tiež maslo.
2. Pomaly pridáme kyslú smotanu a tiež žĺtky. Snažíme sa pripraviť hustejšie cesto.
3. Keď je cesto hotové, tak ho vtlačíme na plech vymastený tukom, alebo vyložený papierom na pečenie.
4. Cesto by malo mať hrúbku cca 0,5 cm. Pred tým, ako na cesto poukladáme slivky ho posypeme 2 lyžicami krupice, aby sa do nej mohla nasiaknuť šťava z použitého ovocia.

5. Slivky si nakrájame na polovicu a odstránime kôstky. Poukladáme na koláč a posypeme 3 lyžicami krupice.
6. Na prípravu krému si najprv vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh.
7. V druhom hrnci si zmiešame dokopy žĺtky, spolu s pudingovým práškom a kyslou smotanou.
8. Sneh spolu so smotanovo-pudingovou zmesou si zmiešame dokopy a nalejeme na poukladané ovocie.

9. Rúru si vyhrejeme na 170 až 180 stupňov a pečieme cca 40 až 45 minút.
10. Koláč počas pečenia kontrolujte.
11. Po cca 40 minútach vás bude čakať lahôdka, ktorou potešíte celú rodinku.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj: trendweb.sk

You Might Also Like