Lahodné placky „Hychiny“ plnené syrom hotové do 30 minút

Typické kaukazské placky, ktoré sa volajú Hychiny. Možno vyzerajú zložito, ale rozhodne nie sú. Budete ich mať hromadu, a to dokonca do 30 minút. Náplň môžete skúsiť rôznu, ale typická je práve syrovo-bylinková.🙂

ingrediencie

Placky

  • 400 g hladkej múky
  • 1 lyžica jogurtu
  • 1 lyžička sódy
  • 1 lyžička soli
  • 300-400 g kaukazského syra Adygei (môžete použiť podobný čerstvejší syr, ktorý sa teplotou nerozteká, ale je stále hrudkovitý)
  • veľká hrsť byliniek podľa chuti (napr. petržlen, koriander, kôpor, apod.)
  • maslo na potretie placiek

Dip k plackám

  • 200 ml jogurtu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžičky nasekaných byliniek podľa chuti

Postup

  1. K jogurtu primiešajte sódu a nechajte 5 minút odstáť.
  2. Múku zmiešajte so soľou, nalejte jogurt so sódou a spojte do pružného cesta.
  3. Nakoniec vymieste z cesta bochník, posypte zľahka múkou a nechajte 10 minút kysnúť pod utierkou alebo vo fólii.
  4. Na náplň zmiešajte syr, bylinky a soľ podľa chuti.
  5. Cesto rozdeľte na 6 rovnakých kusov a rozvaľkajte do placiek o priemere cca 10 cm.
  6. Do stredu každej placky dajte približne 2 lyžice náplne a uviažte do vaku.Vak následne rozvaľkajte do tenkého kruhu s priemeromzhruba 20 cm.
  7. Na suchej panvici opekajte placky na každej strane 3 minúty dozlatista.
  8. Skladajte ich na hromadu a hotovú placku vždy ľahko potrite maslom.
  9. Pred podávaním rozkrájajte do kríža.
  10. Hotové placky podávajte ešte horúce s dipom vytvoreným z rozotreného cesnaku byliniek a jogurtu. Dobrú chuť.🙂

 

 

You Might Also Like