Lahodné domáce buchty plnené tvarohom s famóznou chuťou! Pripravené za 30 minút!

Nebežte už k obchodným pultom, vždy keď dostanete chuť na lahodné buchty. Tie sú nakoniec, bohužiaľ, vo väčšine prípadov vysušené, stvrdnuté a náplň je dohladatelná iba lupou. S týmto problémom môžete skoncovať.

Ukážeme Vám recept na lahodne vzdušné, krehké a pritom krásne chrumkavé buchty , po ktorých sa Vaša rodina bude rozplývať. Ich jediným mínusom je to, že ich budete musieť ubrániť aspoň do doby, než vychladnú.

INGREDIENCIE

  • 60 ml mlieka
  • 60 g droždia
  • 1 lyžica cukru krupice
  • 300 g hladkej múky
  • 1 žĺtok
  • štipka soli
  • 90 g masla

NÁPLŇ

  • 750 g mäkkého tvarohu
  • 100 g Hrozienok
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 žĺtky

POSTUP

  1. V polovici mlieka rozmiešajte cukor a droždie. Nechajte vzísť kvások. Pomúčnite si dosku a na nu si pripravte zvyšok ingrediencií. Potom premiešajte s kváskom. Spracujte cesto rukami. Vypracujte do hladkej konzistencie.
  2. Cesto prikryte čistou utierkou a nechajte na teplom mieste vykysnúť. Medzitým máte veľa času, aby ste si pripravili náplň. Zmiešajte teda v miske všetky ingrediencie pre náplň dohromady.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku asi pol centimetra a napr. Pohárom si vykrojte tvary koliesok. Stred kruhu naplňte plnkou, pomocou lyžice. Prekryte druhým kolieskom a poriadne spojte okraje.
  4. Plech si vyložíme papierom na pečenie a na neho preneste naplnené buchty. Pečte 10 minút pri teplote 210 ° C. Potom teplotu stiahnite na 180 ° C a pečte ešte 20 minút. Buchty by mali byť upečené dozlata. Pred podávaním môžete zasypať práškovým cukrom.

Zdieľajte tento super  recept na lahodné domáce buchty plnené tvarohom  aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!

zdroj: receptneked.hu

You Might Also Like