Lahodné domáce buchty plnené tvarohom s famóznou chuťou PEČENÉ V RÚRE! Pripravené za 30 minút!

Nebežte už k obchodným pultom, vždy keď dostanete chuť na lahodné buchty. Tie sú nakoniec, bohužiaľ, vo väčšine prípadov vysušené, stvrdnuté a náplň je dohladatelná iba lupou. S týmto problémom môžete skoncovať.

 

Ukážeme Vám recept na lahodne vzdušné, krehké a pritom krásne chrumkavé buchty , po ktorých sa Vaša rodina bude rozplývať. Ich jediným mínusom je to, že ich budete musieť ubrániť aspoň do doby, než vychladnú.

INGREDIENCIE

  • 60 ml mlieka
  • 60 g droždia
  • 1 lyžica cukru krupice
  • 300 g hladkej múky
  • 1 žĺtok
  • štipka soli
  • 90 g masla

NÁPLŇ

  • 750 g mäkkého tvarohu
  • 100 g Hrozienok
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 žĺtky

POSTUP

  1. V polovici mlieka rozmiešajte cukor a droždie. Nechajte vzísť kvások. Pomúčnite si dosku a na nu si pripravte zvyšok ingrediencií. Potom premiešajte s kváskom. Spracujte cesto rukami. Vypracujte do hladkej konzistencie.
  2. Cesto prikryte čistou utierkou a nechajte na teplom mieste vykysnúť. Medzitým máte veľa času, aby ste si pripravili náplň. Zmiešajte teda v miske všetky ingrediencie pre náplň dohromady.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku asi pol centimetra a napr. Pohárom si vykrojte tvary koliesok. Stred kruhu naplňte plnkou, pomocou lyžice. Prekryte druhým kolieskom a poriadne spojte okraje.
  1. Plech si vyložíme papierom na pečenie a na neho preneste naplnené buchty. Pečte 10 minút pri teplote 210 ° C. Potom teplotu stiahnite na 180 ° C a pečte ešte 20 minút. Buchty by mali byť upečené dozlata. Pred podávaním môžete zasypať práškovým cukrom.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like