Lahodné cuketovo-mäsové karbonátky, ktoré ste ešte určite neochutnali! Pripravte si ich na večeru už dnes a recept zaradíte do svojej knihy obľúbených receptov

Leto a s ním i cukety v plnom prúde… Čo tak vyskúšať jeden z mojich receptov? Cuketu milujem na sladko, i na slano, ale v tomto článku nájdete podľa mňa ten najlepší receptík na jedlo z cukety.

Budete potrebovať:

300-400 g akéhokoľvek mäsa

1 stredne veľkú cuketu

2 vajíčka

1-2 PL krupice

1 ČL soli

strúhanku

korenie a soľ

olej na vyprážanie

Postup prípravy:

Cuketu umyte a nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Nemusíte ich šúpať ani vyberať striedku. Postrúhanú cuketu osoľte a nechajte 10 minút stáť, aby stiekla z vody. Potom ju vyžmýkajte a pridajte do nej vajcia, mleté mäso, krupici, soľ a korenie a všetko dôkladne premiešajte. Nechajte odstáť približne 15 minút, aby všetko spolu nasiaklo šťavou.

Na panvici si rozohrejte olej a rukami formujte karbonátky, alebo hrubšie placky, ktoré pred vyprážaním zľahka obaľujte v strúhanke. Karbonátky vyprážajte na oleji do zlatista a podávajte s čerstvou zeleninou, smotanovo cesnakovou omáčkou, alebo s pečenými zemiačikmi. Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj:  takprosto.cc

You Might Also Like