Lahodná torta „Praha“ s jednoduchou prípravou!

Pripravte si podľa nášho receptu famóznu, krémovú tortu s karamelovou náplňou a kávovou polevou. Torta je úžasne vláčna a bohatá chuť karamelu, spoločne s čokoládou je úplne neodolateľná.

 

Veľké plus tkvie v tom, že príprava torty nie je vôbec zložitá. Na tejto dobrote si pochutí každý!

Ingrediencie

Cesto
– 1 hrnček múky
– 2 vajcia
– 200 g smotany
– ½ plechovky kondenzovaného mlieka
– ½ tabuľky horkej čokolády
– 3 lyžice kakaa
– 1 vanilkový cukor
– 1 prášok do pečiva
– ½ hrnčeka cukru

Krém
– 100 g masla
– ½ plechovky kondenzovaného mlieka
– ½ tabuľky horkej čokolády

Poleva
– 3 lyžice instantnej kávy
– 3 lyžice cukru
– ½ hrnčeka horúcej vody

Postup

1)

Vyšľahajte si do hladkej peny vajcia s cukrom. Zmiešajte si všetky ďalšie suroviny na cesto. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke. Cesto nalejte do formy, vyloženej papierom na pečenie a upečte. Upečený korpus si pozdĺžne rozrežte na 3 pláty.

2)

Nechajte zmäknúť maslo na izbovú teplotu, pridajte mlieko a rozpustenú čokoládu. Všetko zmiešajte pomocou mixéra.

3)

Zmiešajte si tiež všetky suroviny určené na polevu.

4)

Teraz zostavte tortu. Jeden plát korpusu vždy potrite krémom a pridajte ďalší plát. Takto pokračujte so všetkými plátmi a so všetkým krémom. Nakoniec pridajte polevu.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like