Lahodná a nadýchaná bublanina ako od babičky. Tento recept ma viac ako 70 rokov…

Nájsť naozaj dobrý a osvedčený recept na tradičné koláče ako od babičky nebýva jednoduché. Internet je síce plný receptov, no o tie najlepšie sa málo kto podelí. Poznáte tento jedinečný recept na nadýchanú bublaninu?

Čo budete potrebovať?


150 g masla
6 celých vajec
200 g múky polohrubej
1 balíček prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
maslo a cukor (použijeme a vymastenie a vysypanie plechu na pečenie)

 

Postup:


1.) 
Oddelíme žĺtky od bielok. Žĺtky spolu s cukrom, maslom vyšľaháme do peny.
2.) Z bielkov si pripravíme hustý sneh a zľahka primiešame múku a kypriaci prášok.
3.) Penu zo žĺtkov a cukru zmiešame so zmesou z bielok a múky.

4.) Tieto dve zmesi zmiešavame opatrne.
5.) Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme cukrom a cesto vylejeme na plech. 6.) Na vrch cesta poukladáme ovocie podľa vlastného výberu a vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečieme cca 25 minút.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like